חנויות ריקות ומדריכים בלי לקוחות: עסקי התיירות שנותרו שוממים

כשישראלים שומעים את צמד המילים "שמיים סגורים", הם חושבים בעיקר על החופשה שהתבטלה בגלל הקורונה. אלא שבעבור 100 אלף משפחות בישראל שמיים סגורים פירושם - אפס הכנסות, וללא אופק

זמן צפייה: 07:40

ישראלים רבים חושבים על נתב"ג פתוח כעל סמל לחופשה, לחיים טובים, לחו"ל, אבל בצד השני של המטבע, שמיים סגורים פירושם אפס הכנסות למתפרנסים מתיירות. למרואן רחאל, בעל חברת ההסעות "גליליי טרוול" עשרות אוטובוסים מושבתים, וביניהם גם 11 חדשים שהגיעו רגע לפני הקורונה בעלות של 11 מיליון שקלים, באמצעות הלוואות, שעכשיו אין מאיפה להחזיר.

ואלה לא הגלגלים היחידים המושבתים, גם העסק המשפחתי של דורית גרייבר, שבנוי על טיולי סגוויי לתיירים לא באמת יכול להרים את הראש מעל המים בלי התיירים מחו"ל. "המדינה אומרת 'העסקים הקטנים והבינוניים, נחכה שהם יתרסקו ואז לא יהיה את מי לפצות. והגדולים יחכו עד שאנחנו נקבל החלטה'. משאירים פה פשוט אלפי משפחות באוויר. בלי שום אפשרות לדעת מה קורה איתם הלאה", טענה.

לכתבות נוספות בחדשות 13 >>

בעקבות העלייה במספר הנדבקים: צה"ל מחזיר את שיטת הקפסולות

"אין מצב חירום": עימות בקבינט הקורונה על החזרת איכון השב"כ

השרים החליטו: להיערך ל-2,000 מונשמים מקורונה ו-2,000 נוספים

חנויות סגורות בעיר העתיקה בירושלים
חנויות סגורות בעיר העתיקה בירושלים | צילום: רויטרס

מורי הדרך בישראל גם ספגו פגיעה קשה, ורבים מהם נופלים בין הכיסאות. "בניגוד לעצמאיים אחרים, מורי הדרך מסווגים בביטוח לאומי כעוסקים בתור מורי דרך והם יכולים לקבל דמי אבטלה במידה והם עבדו על אוטובוס", הסביר אריאל סטולר, מורה דרך בישראל. "אני שולח קורות חיים, אף אחד לא חוזר אליי, כי אני 21 שנה מתעסק בתיירות זה מה שאני יודע לעשות - אנשים מסתכלים על זה ואומרים, 'אין לי מה לקרוא לבנאדם הזה לריאיון'".

"אני צריכה לפגוש אנשים ותיירים ולהראות להם את ירושלים, להדליק אותם, להדליק את הניצוץ הזה של העיר ואין לי למי", אמרה דורית. הם רק רוצים למכור, להסיע וכמובן להדריך. ללמד את העולם על ההיסטוריה של המקום המיוחד הזה של ישראל, שבינתיים לא באמת נותנת להם תשובות.