06.05.2018

10:00

עודכן:

 פאר לבן
פאר לבן,
שי אפגין

סופלה תפוח אדמה וגבינה

תמיד פחדתם להכין סופלה בבית? לא עוד. מתכון קל להכנה של סופלה תפוח אדמה וגבינה שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים בשולחן החג

 

מתכון ל- 5 אנשים
זמן הכנה: כשעה ורבע

מצרכים:

5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים
100 גרם גבינת טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמנת חמוצה "מחלבת טרה"
100 גר' גבינה צהובה בסגנון הולנדי
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות


אופן ההכנה:

- מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין, מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב
- מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב
- מקפלים את הקצף לתערובת
- משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית
- אופים מיד בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים את הסופלה מייד ביציאתו מהתנור

המלצת השף:

• ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות
• מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה
• אופים רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה

המתכון באדיבות ברק חי חורש ל"טרה"

 

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009