BETA

06.09.2018

10:00

עודכן:

 ארוחה שלמה שגם ילדים יאהבו
ארוחה שלמה שגם ילדים יאהבו,
חיה אילונה דר

חתיך ופריך: מתכון למאפה פסטה וגבינות לאורחים שאוהבים במיוחד

במאפה הזה יש את כל מה שצריך כדי להפוך לדייר קבע על השולחן שלכם - פסטה, רוטב עגבניות וגבינות משובחות. תוסיפו לזה מעטה זהוב ופריך והרי לכם ארוחה מעולה

 

חיה אילונה דר

 

אני אוהבת פסטה על כל צורותיה וסגנונותיה, כמו רבים וטובים אחרים, הפסטה מזינה ומשמשת פעמים רבות כארוחה עיקרית. בכל פעם אני מכינה פסטה בצורה שונה ולדוגמא הכנתי פסטה פנה עם ברוקולי. אני אוהבת גם להשתעשע בצורות שונות של פסטה וכאן בחרתי בקונכיות, אתם תוכלו להשתמש בכל צורת פסטה שתחפצו כשהמלצתי הינה פטסה קצרה.

 

הפעם הכנתי מאפה המתאים לאירוח, על שום מרכיביו העשירים. זאת בהחלט אינה מנה המתאימה לארוחה קלה. מבחינת הגבינות חשוב להשתמש בגבינות משובחות כפי שציינתי או מבנות משפחתן ולא להמיר בגבינות דלות טעם, משום שתפקידן להעניק את הטעם המיוחד במאפה. מעל זורים תערובת של פרמזן ופנקו המעניקים את הצבע הזהוב .

 

מאפה פסטה 3 גבינות

תבנית פיירקס  30*25

  

מצרכים:

500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומסוננת

400 גרם עגבניות קצוצות

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין לבן

25 גרם חמאה / 4 כפות שמן זית

2 כפות קמח

400 גרם שמנת מתוקה

כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כוס גבינה כחולה מפוררת

כוס גבינת אמנטל/גאודה מגוררת

כפית מלח שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט

  

לפיזור:

פרמזן ופירורי פנקו

  

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מעבירים את הפסטה המבושלת לתבנית (לא משומנת), מעל מפזרים את העגבניות ומערבבים קלות.
  • במחבת גדולה מטגנים בחמאה את הבצל ,כאשר מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ומערבבים.
  • מוסיפים בזהירות את היין ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים, מרתיחים וממשיכים לבשל עד הסמכה כ-5 דקות.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינות, הקמח, המלח והתבלינים ומערבבים.
  • יוצקים על הפסטה ומערבבים את התערובת לתוכה.
  • מפזרים מעל את הפרמזן ופירורי הפנקו.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
  • מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד הזהבה כ-10-15 דקות.
  •  
 כל הדרך אל מאפה הפסטה המושלם

כל הדרך אל מאפה הפסטה המושלם(חיה אילונה דר )

 

 

 

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011