BETA

24.05.2012

10:40

עודכן:

מתכון לפונדו גבינות

אחרי סעודת החג בטוח נשארו לכם המון שאריות גבינה שצריך לנצל. רם פרייס סיטון מציע לכם להכין פונדו גבינה חם שמגישים עם קוביות לחם ותפוח אדמה

מצרכים לשתי מנות:

250 גרם גבינת גרוייר

250 גרם גבינת אמנטל

1 כוס יין לבן יבש (מומלץ סוביניון בלאן)

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס קירש (שנאפס דובדבנים)

קמצוץ פלפל שחור (אופציונלי)

1/2-1/4 כף מוסקט (לפי הטעם)

לחם יבש (רצוי באגט) חתוך לקוביות

600 גר' תפוחי אדמה בייבי מבושלים

 

אופן הכנה:

  • מגררים את הגבינות בעזרת קולפן ומניחים בצד.
  • מערבבים את הקירש עם הקורנפלור ומניחים בצד.
  • מוזגים את היין אל תוך סיר הפונדו ומבשלים עד לרתיחה.
  • מערבבים את הגבינות המגוררות ומוסיפים און בהדרגה לסיר תוך כדי בחישה. בכל פעם שהתערובת מתחילה לבעבע - אפשר להוסיף עוד גבינה. חשוב ליצור תערובת אחידה ללא גושים.
  • מוסיפים לתערובת הקירש והקורנפלור את המוסקט והפלפל השחור.
  • לאחר קבלת תערובת גבינות אחידה ללא גושים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקירש והקורנפלור לסיר תוך כדי בחישה.
  • מבשלים הכל יחד במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בכדי לדעת אם התערובת מוכנה רצוי לנסות לטבול תפוח אדמה בתוך התערובת ולראות אם הגבינה נשארת עליו או נוזלת. במידה והגבינה לא מספיק סמיכה - יתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מעט קורנפלור.
  • מעבירים את הפונדו לסט הגשה (הכולל מקור אש) ומגישים מבעבע לצד תפוחי אדמה, קוביות לחם יבש ובקבוק יין.

 

צורת האכילה

  • יש לנעוץ את מזלג הפונדו בתפוחי האדמה או בלחם ולטבול בפונדו בצורה סיבובית שמנגבת גם את תחתית הסיר בכדי למנוע היווצרות גושים שעלולים להישרף.
  • השתדלו לנגוס בתפוח האדמה או בלחם עם השניים מבלי להכניס את כל המזלג לפה, ובכל מקרה אסור לטבול את אותו התפוח אדמה\לחם פעמיים.
  • רצוי להימנע משתיית משקאות קרים מלבד אלכוהול במהלך אכילת הפונדו.
  • השווייצרים מחשיבים הפלת לחם או תפוחי אדמה לתוך הפונדו כחטא חמור ואפילו המציאו כללים של "משימות" אותן צריך המפיל לבצע.


מחפשים עוד מתכונים שמכינים בקלי קלות? נסו את אלה:
קינוח קרם גבינה עם תותים ופיסטוקים

מאפינס פטה ועגבניות מיובשות

מאפה חצילים, פלפלים וגבינות

עוגת שוקולד של פעם

פשטידת גבינות בקלי קלות