BETA

04.06.2013

16:17

עודכן:

מתכון למאפינס מלוחים עם בטטה וגבינת פטה

שי לי ליפא במתכון מנצח למאפינס מלוחים עם בטטה וגבינת פטה, מושלמים לבראנץ' ולפיקניק וגם מהווים תחליף נהדר לכריך לבית הספר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 12 מאפינס | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 כפות שמן זית


2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ


2 ביצים גדולות (L)


2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט 3%


2 כוסות (280 גרם) קמח תופח


1 כפית שטוחה מלח


1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה, מסוננת היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ


1/3 כוס עירית קצוצה, גס


אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את שמן הזית וקוביות הבטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב הזה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו).
  • מעבירים לקערה ומצננים היטב.
  • בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  • טורפים בקערה את הביצים והשמנת החמוצה (או היוגורט).
  • מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את גבינת הפטה, העירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.
  • יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
  • אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

 

המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מאסטר שף.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים מלוחים? נסו את אלה:

לביבות כרובית ברוטב יוגורט-שום-שמיר

מיני פשטידות ברוקולי עם גבינה בולגרית וצנוברים

מאפינס גבינות וזיתים