31.07.2018

14:00

עודכן:

 עוגיות חמאה ואגוזים
עוגיות חמאה ואגוזים,
ליטל לבל-אלפנדרי

מתכון לעוגיות חמאה ואגוזים לפסח

העוגיות הממכרות בגרסה כשרה לפסח. ליטל -לבל-אלפנדרי מכינה עוגיות חמאה פריכות שאפשר לקחת לפיקניק או לנשנש לצד הקפה של הבוקר

 

 

ערב החג והחג הראשון עברו אצלנו בנעימים, המון אוכל, משפחתולוגיה וחברים קרובים, מארחים ומתארחים. בחול המועד מעט עובדים ובשאר הזמן אשתדל לבלות ולטייל. פיקניק אחד בתכניות כבר יש ואני אחראית להביא מתוקים, לא שזה הפליא אותי שחילקו כך את המטלות בין המשתתפים.


החלטתי שכדי להקל על עצמי לא אסחב עם עוגת מוס ואביא קופסת עוגיות עם בראוניז (מתכון שחלקתי איתכם בשבוע שעבר) ועוגיות חמאה ואגוזים, הכל כשר לפסח כמובן.

 

העוגיות פריכות ונימוחות בפה, שופעות באגוזים וטעימות כמובן גם לאירוח בבית. מאחלת לכולם שבוע בילויים וחג שמח.

 

לטור הקודם: מתכון לבראוניז שוקולד ואגוזים

 

 

מצרכים ל-25 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
100 גרם קמח תפוחי אדמה
50 גרם קמח מצה (טחון דק לעוגות)
חלמון מביצה גודל L
כפית תמצית וניל
100 גרם תערובת אגוזים (מלך, פקאנים) ו/או שקדים גרוסים גס
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים, תוך כדי ערבול את הקמחים ומערבלים למסה אחידה.
  • מוסיפים את החלמון, הווניל ותערובת האגוזים ומערבבים עד איחוד החומרים ולא יותר, כדי לשמור על פריכות העוגיות.
  • יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים בתבנית המרופדת במרווחים של כ-4 ס"מ בין העוגיות.
  • אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש.
  • מוציאים את העוגיות מהתנור ובעודן חמות מפדרים באבקת סוכר.
  • העוגיות נשמרות בכלי אטום עד 5 ימים.

 

 

לפייסבוק של ליטקייק >>

 

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של ליטל לבל-אלפנדריליטקייק

 

 

לטורים הקודמים:

בראוניז שוקולד ואגוזים לפסח

טארט תפוחים לפסח

עוגת שמרים עם קינמון ופקאנים

עוגת שוקולד בצורת לב עם מוס ותותים

חלה עם סילאן ושקדים

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012