BETA

02.04.2012

09:04

ממתיקים את הבוקר שאחרי או: מתכון לבראוניז שוקולד ואגוזים לפסח

אחרי הארוחה הכבדה והעוגות הגבוהות עם המוס, כל מה שרוצים בבוקר שאחרי זה כוס קפה ומשהו קטן ומתוק. ליטל לבל-אלפנדרי מכינה בראוניז שוקולד מנוקדים באגוזים שימתיקו לכם את היום

כשחושבים על קינוח לחג, לרוב חושבים על עוגה מרשימה עם מוסים, שכבות וציפוי מגרה. כן, גם אצלנו תהיה עוגת רושם אחת לפחות, כזו שתפוצץ אותנו לחלוטין, אם מישהו חלילה לא שבע מכל האוכל שהיה עוד לפני. אבל מה עם הקפה של הבוקר למחרת? צריך עוגייה קטנה לא?!

 

גם אם אני מלאה עד אפס מקום מהארוחה של ערב קודם, אני חייבת לפתוח את הבוקר עם קפה ומשהו מתוק. הרגל של שנים, שלא אוותר עליו גם בפסח. לכן התכוננתי מבעוד מועד ואפיתי בראוניז אגוזים כשרים לפסח. מאחלת לכולם חג פסח שמח.


מצרכים לתבנית 25*35:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
כף ליקר/ברנדי
3 ביצים גודל L
250 גרם סוכר
100 גרם קמח מצה (טחון דק לעוגות)
50 גרם שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפיה
75 גרם אגוזי מלך גרוסים גס מאוד

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
  • שמים בקערה את השוקולד המריר והחמאה וממיסים על בין מארי (סיר אידוי כפול) או במיקרו. לאחר המסה מלאה מוסיפים את הליקר/ברנדי, ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים כ-4-5 דק' למסה תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד-חמאה תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
  • מנפים יחד את הקמח מצה, השקדים ואבקת האפייה ומוסיפים ידנית, בעזרת מרית, לתערובת. מוסיפים את אגוזי המלך ומקפלים קלות לפיזור אחיד בערובת.
  • שופכים את תערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת פלטה/מרית. אופים כ-25 דק' בתנור שחומם מראש, עד היווצרות קרום בחלק העליון. כאשר מוצאים מהתנור, הבראוניז יהיה מעט רוטט וממשיך להתייצב בצינון.
  • מצננים לחלוטין, וחותכים בעזרת סכין לריבועים לפי גודל הרצוי (אני חתכתי לקוביות בגודל 3*3 ס"מ).
  • הבראוניז נשמרים עד 4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

 

לפייסבוק של ליטקייק >>

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של ליטל לבל-אלפנדריליטקייק

 

לטורים הקודמים:

טארט תפוחים לפסח

עוגת גזר בחושה

עוגיות אלפחורס

עוגיות גבינה מלוחות

עוגת שמרים עם קינמון ופקאנים

עוגת שוקולד בצורת לב עם מוס ותותים

חלה עם סילאן ושקדים