BETA

07.04.2011

12:55

עודכן:

מתכון לקדרת לוקוס

הפתיעו את האורחים בארוחת החג עם קדרת לוקוס בעשבי תיבול, יין לבן ומבחר ירקות העונה

מצרכים:

דג לוקוס שלם

מעט שמן זית

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

שומר חתוך גס

מקל סלרי חתוך גס

ראש שום חצוי

לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי חרדל

7 ענפי תימין

4 ענפי רוזמרין

½ כוס יין לבן

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
  • מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
  • כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
  • מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים". 

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

עוגת שקדים

סלמון מתובל

סופלה שוקולד

מרק קניידלעך

עוגת תפוזים ושקדים

מוס שוקולד ואספרסו

פטיפור שוקולד ואגוזים

גלילת בשר

ברולה קוקוס ופירות יער