BETA

25.09.2018

10:24

 קלילה, נימוחה ורכה כענן. עוגת טחינה וגזר
קלילה, נימוחה ורכה כענן. עוגת טחינה וגזר,
Nathalie Jolie

השילוב המושלם: עוגת גזר עם טחינה ושלוק אמרטו לטעם השקדים

הכירו את עוגת הגזר הכי רכה, נימוחה ואוורירית שתטעמו. אם תתרכזו היטב במהלך הביס, תגלו טעם שקדי-מרציפני ופירות יבשים שמנקדים את הבצק ומוסיפים מתיקות משגעת

ירון אלבלק 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: שעה ורבע | כמות מנות: תבנית קולגהוף | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

 

2 וחצי כוסות קמח תופח


1/2 כפית סודה לשתיה


4 ביצים קטנות


2 ורבע כוסות (450 גרם) סוכר לבן


3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה


2 כפות ליקר אמרטו


2 כוסות גזר מגורר דק


1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית


כוס וחצי פירות יבשים לפי הטעם


1/2 כפית קינמון


1/8 כפית ציפורן 


קורט מלח


 

לציפוי העוגה:

 

שבבי חלבה מסולסלת עם פיסטוק קלוי


מעט סילאן


 

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • מקציפים היטב ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • אחרי כ-5 דקות הקצפה מוסיפים לאט, תוך כדי הקצפה שמן, ליקר, גזר מגורר ולבסוף את הטחינה.
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח מנופה, סודה לשתייה, קינמון, מלח וציפורן.
  • מוסיפים את החומרים היבשים לתוך התערובת המוקצפת ומערבבים באיטיות רק עד שמתקבלת מסה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת תצא עוגה דחוסה.
  • מוסיפים את הפירות היבשים ומקפלים פנימה בעזרת מרית.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת או ל-2 תבניות אינגליש קייק גדולות ואופים במשך כ-50-55 דקות, או עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים את העוגה היטב ומקשטים בחלב מסולסלת עם פיסטוקים וסילאן.

 

 

המתכון באדיבות השף קונדיטור ירון אלבלק