BETA

11.04.2018

11:00

עודכן:

 עוגיות שוקולד-ביס
עוגיות שוקולד-ביס,
קרן ביטון כהן

מתכון לעוגיות שוקולד קטנות ומושחתות

כמו בראוניז, רק בביס • מתכון קל ומהיר לעוגיות שוקולד קטנות בציפוי לבנבן של אבקת סוכר. ויש גם בונוס: המתכון פרווה אז יתאים גם אחרי ארוחה בשרית

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 20-24 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

250 גרם שוקולד מריר


75 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


2 ביצים, גודל L


75 גרם (1/3 כוס) סוכר


175 גרם (כוס+כף גדושה) קמח


2 כפות אבקת קקאו


קורט אבקת אפייה


חצי כוס סוכר דקדק (או סוכר לבן טחון במעבד מזון)


 

אופן הכנה:

  • ממיסים במיקרוגל את השוקולד והמזולה בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה ומניחים בצד.
  • מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה.
  • בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את הביצים והסוכר כדקה.
  • מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את תערובת השוקולד לביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקפלים פנימה בעזרת מרית את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ורכה יחסית.
  • מעבירים את מסת העוגיות להתייצבות וקירור של שעה במקרר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • יוצרים מהתערובת עיגולים קטנים בקוטר 2 ס"מ, מגלגלים היטב בסוכר הדק ומניחים בתבנית.
  • אופים 6-7 דקות, עד שהמאפה התייצב ולא יותר. מצננים היטב ומגישים.

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013