BETA

11.04.2018

11:00

עודכן:

 אפשר לקשט בכל דבר מפירות ועד סוכריות
אפשר לקשט בכל דבר מפירות ועד סוכריות,
חיה אילונה דר

מתכון לקינוח שכבות שוקולד, ריבת חלב וקוקוס

לכבוד חג הפסח חיהל'ה מכינה מתכון מושקע ומרשים לקינוח שכבות: בסיס של עוגת שוקולד ומעליו צמד מוסים של קוקוס וריבת חלב, שמצפים ומקשטים איך שאוהבים

חיה אילונה דר

 

מי אמר שבפסח לא יכולים להנות מקינוחים? לדעתי הקינוחים המוצלחים ביותר נוצרים לכבוד חג הפסח, דווקא בגלל המגבלות של החמץ. לדוגמא כל עוגות השוקולד, שקדים, אגוזים, מרנגים, מוסים ועוד.

 
והנה להוכחת דעתי, הכנתי קינוח בעל שתי שכבות מוס ובתחתית בסיס של עונג שוקולדי מעולה ומעל המוסים עטיפת גנאש. לסיום החגיגה קישטתי בפירות העונה כתותים, אפרסמון, קיוי וכן בסוכריות צבעוניות ועיגולי וואפלים בציפוי שוקולדי.

 
את המוסים הכנתי ב-6 רינגים בעלי קוטר של 8 ס"מ ותוכלו להכפיל כמויות בהתאם. אם אין רינגים בהישג ידכם תוכלו להכין את המוסים בתבניות מאפינס ואז תקבלו בין 8-10 מנות. כדי לשמור על צורה נאה לקינוחים, השתמשתי בשקפים בקוטר כל רינג ובגובה של 5 ס"מ , אך לא חובה להשתמש בהם, בכל מקרה תקבלו שוליים יפים. טיפ:הכינו את המתכון בשלבים במשך יומיים לפחות, כך כל אחד מהמרכיבים יוכל להתייצב כראוי והאכילה תהיה מהנה ביותר.  

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 6 מנות  | רמת קושי: בינוני

 

המצרכים לבסיס:

 
100 גרם שוקולד מריר


100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


1/2 כוס סוכר


2 ביצים


1/4 כוס שקדים טחונים


1/4 כוס קמח מצה



למוס ריבת חלב:

 
5 כפות ריבת חלב


125 מ"ל שמנת מתוקה



למוס קוקוס:

 
1/2 כוס פתיתי קוקוס


125 מ"ל שמנת מתוקה


50 גרם שוקולד לבן



לגנאש:

 
100 גרם שוקולד מריר


100 מ"ל שמנת מתוקה


 

לקישוט:

 
פירות פרוסים כגון קיווי או תותים


סוכריות צבעוניות


 

אופן הכנה:

 
מתחילים מהכנת בסיס עוגת השוקולד:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והמזולה במיקרו.
  • מוציאים ומוסיפים לקערה בבחישה את יתר החומרים.
  • מניחים את הרינגים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ויוצקים לכל רינג מהתערובת.
  • מכניסים לתנור ואופים 8 דקות, עד שהבלילה נאפתה לחלוטין - קיסם שמכניסים פנימה צריך לצאת כמעט יבש.
    מוציאים לצינון.

 
מכינים את מוס ריבת החלב:

  • מעבירים את ריבת החלב לקערה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצף יציב.
  • מוסיפים בקיפול עדין את הקצפת לריבת החלב.
  • מורחים את המוס על כל בסיס עוגה אפויה שברינג.
  • מכניסים למקרר לצינון של לפחות 3 שעות.

 

 

מכינים את מוס הקוקוס:

  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו.
  • מערבבים את הקוקוס והשוקולד ומוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת .
  • מורחים את מוס הקוקוס על מוס ריבת החלב בכמות שווה לכל רינג.
  • מכניסים לייצוב במקרר ל-3 שעות לפחות.

 

מכינים את הגנאש ומקשטים:

  • מחממים את השמנת במיקרו עד סף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים 3 דקות.
  • מערבבים את החומרים עד המסה מוחלטת יחד ומצננים בחדר.
  • יוצקים את הגנאש על כל רינג, מוסיפים פרוסות פרי או סוכריות ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

 

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013