BETA

14.11.2010

16:40

מתכון ללביבות אפויות

הגרסה הבריאה והטעימה - לביבות זהובות בתנור עם תפוחי אדמה, טופו, טחינה וקמח מלא

8 -10 לביבות

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

4 כפות סלט חציל טבעי

חצי כוס קוביות קטנות של טופו

קורט מלח גס

3 כפות טחינה מלאה

קורט פלפל שחור טחון

חצי כפית שום כתוש

1 ביצה

כף שמן זית אורגני

כף קמח מלא

1/4 כפית סודה לשתייה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

יוגורט עיזים

קצח שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  • קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגרדים מעל פומפייה דקה.
  • מעבירים למסננת. מרימים ביד חצי חופן מתפוחי האדמה וסוחטים מעל המסננת את הנוזלים.
  • מעבירים לקערת ערבוב נוספת, כך סוחטים את כל תפוחי האדמה המגורדים.
  • טורפים את הביצה ויוצקים מעל תפוחי האדמה. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • מניחים נייר אפייה מעל תבנית לתנור.
  • בעזרת כף יוצקים על התבנית מתפוחי האדמה ודוחסים בעדינות לצורת עיגול ללא קצוות בעובי ס"מ. יש לשמור על רווח קל בין הלביבות.
  • אופים כ- 10 דקות ומוציאים את התבנית. בעזרת תרווד שטוח הופכים בעדינות את הלביבות ואופים לעוד 7-10 דקות.
  • מגישים את הלביבות חמות בליווי יוגורט עיזים שמעליו בוזקים מעט מהקצח השחור.

 

המתכון באדיבות שף קובי פרסול ל"הרדוף".

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

סופגניות מרשמלו

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

סופגניות קלאסיות

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

קולקציית סופגניות 2010