גורם צבאי מסר לסוכונות הידיעות רויטרס כי מספר טילים איראניים פגעו בבסיסים צבאיים במהלך מבצע "עם כלביא", בפעם הראשונה שגורם רשמי כלשהו מודה בכך.
שר החוץ הבריטי דיוויד לאמי במסר תקיף, ברקע המו"מ בקטר: "אנחנו חייבים הפסקת אש ברצועת עזה בשבועות הקרובים. אם המצב לא ישתפר בקרוב, ממשלת בריטניה תנקט בצעדים נוספים כנגד ישראל".
צה"ל ושב"כ הודיעו כי ב-1 ביולי חוסל המחבל טאהא אבו עיאדה, ששימש כמפקד מחלקת נוח'בה של חמאס במרחב חאן יונס: "המחבל פשט עם מחלקתו לשטח ישראל בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר, והוביל את הפשיטה לתחנת הדלק בקיבוץ מגן. כמו כן, במהלך המלחמה, אבו עיאדה קידם והוביל מתווי טרור רבים, בהם מספר מתווים בשבועות האחרונים נגד כוחות צה"ל הפועלים במרחב ח׳אן יונס".
מקורות המעורים בפרטי המשא ומתן העקיף בין ישראל לחמאס שמתנהל בדוחה, בירת קטר, אמרו לאל-חדת' כי בין הצדדים התגלגעו חילוקי דעות שמעכבים את ההתקדמות. לפי הגורמים, "ישראל מתבצרת בסירובה לסגת מציר מורג ולא מתפשרת על סוגיית נקודות חלוקת הסיוע ברפיח". לפי הדיווח, המתווכות הביעו תקווה שצירופו של השליח האמריקני ויטקוף לשיחות ישנה את התמונה.
במטה המשפחות להחזרת החטופים הביעו תקווה לפריצת דרך משמעותית במגעים לעסקה חדשה לצד חשש מהגעה להסכם חלקי בלבד, ברקע ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון. בהודעה מטעם המטה נמסר: "המשפחות מקוות ומייחלות, בעיקר על רקע בוקר קשה זה, שמדינת ישראל עומדת על סיפה של פריצת דרך משמעותית, ולא לקראת מפח נפש לאומי ושקיעה טרגית נוספת בבוץ העזתי שתגבה מחיר כבד מנשוא".
עוד הוסיפו בהודעה מטעמם: "בני המשפחה שומעים תדרוכים סותרים בנוגע ל"מכשולים" ו"פערים קשים לגישור", ומקווים שלא מדובר בהכנת הקרקע לטרפוד מכוון של המו"מ, זאת בניגוד מוחלט לרצון העם בישראל ורצונו הברור של הנשיא טראמפ. המשפחות חוששות כי אין כוונה ישראלית אמיתית וכנה להביא לפריצת דרך במשא ומתן, כזו שתביא להסכם כולל ולהשבת כל החטופים וסיום הלחימה".
"חזרה מוושינגטון של ראש הממשלה ללא התקדמות ממשית להשגת הסכם כולל שיסיים את הלחימה תהיה בגדר כישלון מדיני ומוסרי חמור", הדגישו, "אחרי 641 יום מאז ה-7 באוקטובר, וכמעט 4,000 יום מאז חטיפתו של הדר גולדין, הגיע הזמן לסיים את הסיוט הזה - לסיים את הלחימה, להחזיר את החטופים ולהביא לניצחון ישראלי מלא".