שינוי קטן במבנה תפוח האדמה ואתם מסודרים מבחינת פריכות. תפוחי אדמה אפויים, istock

האמת, הופתענו: זה הסוד לתפוחי אדמה סופר פריכים כמו במסעדה

לא האמנו שכף אחת ממשהו שיש לכולם בבית תשנה לחלוטין את מרקם תפוחי האדמה ותהפוך אותם לפצצות פריכות שאי אפשר להפסיק לאכול גם אם ממש מתאמצים. זה כנראה טריק המאה!

להרתיח, לתת מעיכה הגונה עם מועך פירה, לשפשף את פני השטח, לאבק בקורנפלור, וזו רק ההתחלה. כדי להשיג תפוחי אדמה פריכים ברמה שאפשר לנקוש עליהם והם יענו חזרה, המציאה האנושות הקולינרית לא מעט פטנטים, חלקם אפילו עובדים לא רע. הבעיה היא שהם מצריכים לפעמים לא מעט התעסקות דוגמת ייבוש, מעיכה, הפיכה מצד לצד חזור והפוך, ולמי יש כוח לעמוד שעות במטבח?

>> הטריק המדליק: תפוחי אדמה קריספיים בלי טיפת שמן

>> בדיוק כמו במזללות: תפוחי אדמה קראנצ'יים בתיבול שובב

>> בזכות הטעות בבישול עלינו על טריק לתפוחי אדמה פריכים בטירוף

הטריק שמצאנו באתר seriouseats הוא לא ממש טריק, אלא יותר כמו פיצוח מבנה תפוח האדמה כדי להוציא ממנו את המיטב, והו הו, כמה המיטב הזה קריספי וזהוב וקשיח בדיוק במקומות הנכונים. הסוד להשגת קריספיות מבוקשת שמסתירה מרקם פנימי רך ופלאפי הוא אבקת סודה. זה כל הסוד! אבקת הסודה המסיסה במים הופכת את מי הבישול לסביבה אלקלית עבור תפוחי האדמה. מבלי להלאות אתכם במונחים שיעכבו את ארוחת הערב - התוצאה היא שינוי מבנה תפוח האדמה על ידי פירוק הפקטין, דבר שיוצר שטח מרובד יותר, כך ששכבות הקריספיות מגיעות עד לעומק כל חתיכת תפוח אדמה. רואים את התמונה כאן למטה? שימו לב להבדל העצום בשכבות הפריכות שנוצר בזכות שבירת הפקטין.

הבדל מטורף המרקם. מצד ימין: תפוח אדמה שבושל במי אבקת סודה. בצד שמאל: תפוח אדמה שבושל במים עם מלח

 שימו לב להבדלים בשכבות הפריכות. תפוחי אדמה

שימו לב להבדלים בשכבות הפריכות. תפוחי אדמה (צילום מסך)

 

 ועכשיו לתכלס: תפוחי אדמה אולטרה פריכים עם הטריק שמפרק ומדביק


מצרכים:

  • (6-8 מנות) 
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה מזן צהוב
  • 1/2 כף אבקת סודה 
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 כפות שמן זית + 1 כף
  • חופן עשבי תיבול שאוהבים (טימין, רוזמרין, אורגנו) קצוצים 
  • 2 שיני שום כתוש

 טריק קטן שמשנה את כל המרקם. תפוחי אדמה בתנור

טריק קטן שמשנה את כל המרקם. תפוחי אדמה בתנור ( istock)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות (לא על טורבו). קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל שאוהבים, רצוי לא גדולות מדי.
  2. מרתיחים בסיר עמוק כ-2 ליטר מים, מוסיפים את אבקת הסודה יחד עם 2 כפות מלח ומכניסים פנימה את תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה שוב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים רק עד שתפוחי האדמה רכים וסכין שננעצת בהם מגיעה עד סוף החתיכה. מסירים מהאש, מסננים ושומרים בצד.
  3. שמים בקערה את השמן, עשבי התיבול והשום, מערבבים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה המסוננים יחד עם קורט מלח ופלפל. מקפיצים כמה פעמים כדי שכל חתיכת תפוח אדמה תכוסה היטב בשמן ובתבלינים. בשלב זה אמורה להיות על תפוחי האדמה שכבה רכה וקטיפתית שמזכירה פירה. 
  4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מחופה בנייר אפייה ומפרידים בין החתיכות כדי למנוע הידבקות.
  5. אופים במשך 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, מנענעים קלות את התבנית ומערבבים באמצעות מרית כדי להפוך את תפוחי האדמה. מכניסים שוב לתנור למשך 20-30 דקות עד שכל החתיכות שחומות  זהובות וסופר פריכות. מוציאים ומגישים מיד.